Tarieven

HelpjeGraag kan ingezet worden als u een indicatie heeft via een Persoonsgebonden Budget (PGB), vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of Wet Langdurige Zorg (WLZ). Het uurtarief is afhankelijk van de vorm van vergoeding en complexiteit zorgvraag.

PGB vanuit WMO
Wet maatschappelijke ondersteuning: voor een PGB vanuit de WMO maakt u een aanmelding bij de gemeente. Er volgt een keukentafelgesprek waarin een consulent van het Toegangsteam samen met u uw hulpvragen vaststelt. Van daaruit stelt de consulent een indicatie en kan HelpjeGraag ingezet worden.

PGB vanuit WLZ
Wet Langdurige Zorg: u heeft een indicatie voor de WLZ-zorg vanuit het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). U vraagt een PGB aan bij het zorgkantoor van uw ziektekostenverzekering. Er volgt een Bewuste-keuze-gesprek waarin een consulent van het Zorgkantoor beslist of u in aanmerking komt voor een PGB. Daarna kan HelpjeGraag ingezet worden.

Wanneer u HelpjeGraag particulier inzet vanwege uw ziekte of beperking kunt u deze kosten deels of geheel aftrekken via de belasting. Dit geldt als u geen officiële indicatie heeft, maar wel aantoonbaar hulp nodig heeft. Deze aftrekpost zorgkosten valt onder de noemer extra gezinshulp.

Reiskosten, kosten van parkeerkaartjes, activiteiten en consumpties worden apart doorberekend.


Aangesloten

  • Geregistreerd bij Registerplein
  • HKZ kleine organisaties gecertificeerd
  • Lid van BPSW (Beroepsvereniging van professionals in sociaal werk)
  • Lid van BVKZ (Branchevereniging Kleinschalige Zorg)
  • Lid van KPZ (Klachten Portaal Zorg)


We hebben regelmatig contact met
Huisartsen, revalidatieartsen, ergotherapeuten, (neuro)psycholoog, maatschappelijk werk, fysiotherapeuten, diëtiste, logopedisten, thuiszorgorganisaties, consulenten van Mee